Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vosselare

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Vosselare zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je praktische info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Vosselare.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid VosselareFunctioneringKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9850
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Vosselare

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkere watersmaak en een lager energieverbruik. In de gemeente Deinze kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Vosselare gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vosselare?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Vosselare. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vosselare heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Vosselare

De waterhardheid van het leidingwater in Vosselare is 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vosselare-9850

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Delta Onega duplex
 • Atag Descale 30
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vosselare reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vosselare.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €790, excl. installatie. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1550 en €2200 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Vosselare.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel vakmannen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Mechanische waterontharderC.a. €810
Elektrische waterontharderRond de €1110
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €85 op jaarbasis
MontageBegint bij €240
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Vosselare?
De hardheid van het kraanwater in Vosselare is om en nabij de 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vosselare.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie