Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Poesele

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Poesele heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je praktische info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Poesele.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PoeseleFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9850
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Poesele

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat Belgen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zachtere was en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Deinze zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Poesele gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Poesele?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Poesele. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Poesele heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Poesele

De waterhardheid van het leidingwater in Poesele is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-poesele-9850

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Euro Twin 25
 • Delta Onega
 • Atag Descale 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Poesele reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Poesele.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €125 voor magnetische ontharders tot een slordige €1650 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers lopen op vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1625 en €1750 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Poesele.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel experts, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Mechanische waterontharderV.a €700
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1170
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudRond de €105 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €180
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Poesele?
De hardheid van het water in Poesele is plus minus 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere een zachte huid, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen middels zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Poesele.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie