Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Martens-Leerne

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Martens-Leerne zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Sint-Martens-Leerne.
 • Dit kan zorgen voor situaties als een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Sint-Martens-LeerneHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Martens-Leerne

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken en/of strepen op je ruiten? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Deinze opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Sint-Martens-Leerne was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Martens-Leerne?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Martens-Leerne. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint-Martens-Leerne heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Martens-Leerne

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Martens-Leerne bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-martens-leerne-9800

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Essential 17
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Calex Calex 15L
 • Apic Zetes
 • Watercompany Ultrasoft 24

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Martens-Leerne verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint-Martens-Leerne.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1925 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €770, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1375 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Martens-Leerne.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk en snel specialisten, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderBegint bij €710
Elektrische waterontharderRond de €1070
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenRond de €125 per 12 maanden
MontageBegint bij €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Sint-Martens-Leerne?
De waterhardheid in Sint-Martens-Leerne ligt rond de 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Martens-Leerne.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie