Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Merendree

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Merendree resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Merendree.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld glascorrosie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €305 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MerendreeWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9850
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Merendree

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal Belgen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Deinze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Merendree was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Merendree?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Merendree. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Merendree kent een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Merendree

De waterhardheid van het leidingwater in Merendree bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-merendree-9850

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euro Twin 14
 • Delta Morava
 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Merendree minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €880.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Merendree.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €820 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1275 en €2250 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Merendree.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderRond de €860
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1170
Zout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €140 p/jaar
MontageVanaf €180
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Merendree?
De hardheid in Merendree is om en nabij de 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Merendree.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energierekening, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie