Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vinkt

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op je ruiten, smerig water of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Vinkt heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je praktische informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Vinkt.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals geïrriteerde huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid VinktTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Vinkt

Heb je in huis last van een erg droge huid en/of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Deinze zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Vinkt wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vinkt?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Vinkt. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vinkt zit met een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Vinkt

De waterhardheid van het water in Vinkt bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-vinkt-9800

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential 8
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Calex Calex 22L
 • Apic Zetes junior
 • Watergenius HWS 1500

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vinkt verklein je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €940.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vinkt.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1500 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €2100 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Vinkt.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en zonder kosten specialisten, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1160
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €85 p/jaar
InstallatieC.a. €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Vinkt?
De hardheid van het kraanwater in Vinkt komt uit op ong. 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vinkt.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie