Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Grammene

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Grammene leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina check je uitgebreide info over de waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Grammene.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als strepen op je ruiten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €340 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid GrammeneWerkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Grammene

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en/of kalk op de lak van de auto? Steeds meer Vlamingen bestellen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Deinze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Grammene was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Grammene?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Grammene. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Grammene zit met een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Grammene

De waterhardheid van het drinkwater in Grammene bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-grammene-9800

Veel gekozen merken

 • Kinetico Ergo 9
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT Rondomat 50M
 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 9

Hoe werkt de waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grammene reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Grammene.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1900 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €650, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €2025 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Grammene.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Mechanische waterontharderVanaf €760
Elektronische waterontharderRond de €1160
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €130 p/jaar
PlaatsingV.a €240
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Grammene?
De hardheid van het water in Grammene ligt op 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan comfortabel douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Grammene.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie