Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Landegem

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Landegem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier tref je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Landegem.
 • Hierdoor ontstaan problemen als veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €265 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LandegemFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9850
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Landegem

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de Vlamingen installeren een professionele waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Deinze kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Landegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Landegem?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Landegem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Landegem zit met een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Landegem

De waterhardheid van het drinkwater in Landegem bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-landegem-9850

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Euro Twin 10
 • Delta Isera
 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10

Technische uitleg werking waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Landegem reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Landegem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €680, zonder installeren. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1225 en €1875 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Landegem.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €120
Mechanische waterontharderRond de €850
Elektronische waterontharderC.a. €950
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €110 per jaar
InstallatieBegint bij €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Landegem?
De hardheid van het leidingwater in Landegem ligt rond de 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Landegem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie