Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gottem

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Gottem zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Gottem.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GottemFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Gottem

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of bittere thee en koffie? Een groeiend aantal huishoudens installeren een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Deinze vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Gottem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Gottem?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Gottem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gottem zit met een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Gottem

De waterhardheid van het drinkwater in Gottem is 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-gottem-9800

Interessante installaties

 • Kinetico Ergo 18
 • Erie Maxima Eco32
 • BWT Rondomat 25M
 • Amysoft E-200
 • Watercompany Softflow 20

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gottem verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Gottem.

Reken af met kalk!

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1500 en €1775 incl. installatie. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Gottem.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en direct specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Waterontharder (elektronisch)Circa €1130
Zout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €155 per beurt
MontageC.a. €240
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Gottem?
De waterhardheid in Gottem komt uit op ong. 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. comfortabel douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gottem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie