Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Maarkedal

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Maarkedal resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je handige info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Maarkedal.
 • Dit kan leiden tot problemen als strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid MaarkedalHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaarkedal
Postcode9680
Gem. Gasverbruik M33.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5350 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Maarkedal

Wil jij ook af van huidirritaties en strepen op je ruiten? Steeds meer Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Maarkedal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Maarkedal heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Maarkedal?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Maarkedal. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Maarkedal kent een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Maarkedal

De waterhardheid van het drinkwater in Maarkedal bedraagt circa 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-maarkedal-9680

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Amysoft C-100
 • Delta Duplex compact
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Maarkedal minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Maarkedal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €120 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €670 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Maarkedal.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten monteurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1050
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €125 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Maarkedal?
De waterhardheid in Maarkedal ligt rond de 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Maarkedal.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie