Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wontergem

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Wontergem zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Wontergem.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WontergemFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wontergem

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de huishoudens kiezen een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Deinze opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Wontergem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wontergem?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Wontergem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wontergem heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. gunstig energieverbruik, minder last van een droge huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wontergem

De waterhardheid van het leidingwater in Wontergem bedraagt ongeveer 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wontergem-9800

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Kube 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Century CWS 100V/UF
 • Apic Heracles
 • Watergenius HWS 2500

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wontergem verklein je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wontergem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders tot wel €1900 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €660, zonder installeren. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1725 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Wontergem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Mechanische waterontharderV.a €850
Elektrische waterontharderBegint bij €1100
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €160 (jaarbasis)
InstallatieRond de €210
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Wontergem?
De waterhardheid in Wontergem is om en nabij de 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wontergem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie