Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Petegem-Aan-De-Leie

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Petegem-Aan-De-Leie maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal tref je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Petegem-Aan-De-Leie.
 • Hierdoor ontstaan problemen als minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €225 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid Petegem-Aan-De-LeieHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Petegem-Aan-De-Leie

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Steeds meer woningeigenaren plaatsen een handige waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Deinze opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Petegem-Aan-De-Leie heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Petegem-Aan-De-Leie?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Petegem-Aan-De-Leie. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Petegem-Aan-De-Leie zit met een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijv. lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Petegem-Aan-De-Leie

De waterhardheid van het water in Petegem-Aan-De-Leie bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-petegem-aan-de-leie-9800

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Essential 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Calex Calex 11
 • Apic Heracles junior
 • Watercompany Ultrasoft 17

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Service) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Petegem-Aan-De-Leie verklein je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Petegem-Aan-De-Leie.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €55 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1625 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €720, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €2075 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Petegem-Aan-De-Leie.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog merken, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderRond de €780
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €970
Tabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudRond de €90 per beurt
PlaatsingVanaf €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Petegem-Aan-De-Leie?
De hardheid in Petegem-Aan-De-Leie is doorgaans 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk aan een zachte huid, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld middels het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Petegem-Aan-De-Leie.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie