Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Astene

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Astene maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je belangrijke info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Astene.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld glascorrosie en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid AsteneWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Astene

Ben jij ook klaar met een irriterende huid of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel huishoudens kiezen een innovatieve waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Deinze zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Astene heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Astene?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Astene. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot water met een lekkere smaak en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Astene zit met een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Astene

De waterhardheid van het leidingwater in Astene is ongeveer 19,60 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-astene-9800

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico 2020C HE
 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA Perla 10
 • Amysoft C-300
 • Watercompany Softflow 9

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Astene reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Astene.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €710, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1725 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Astene.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Waterontharder (elektronisch)V.a €1180
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €160 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Astene?
De waterhardheid in Astene is gemiddeld 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Astene.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie