Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zeveren

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Zeveren heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Zeveren.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals aanslag op servies en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZeverenHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zeveren

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of kalkstrepen op ramen? Meer en meer Belgen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Deinze vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Zeveren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zeveren?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zeveren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zeveren heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zeveren

De waterhardheid van het drinkwater in Zeveren bedraagt ongeveer 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zeveren-9800

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Kube 6
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Culligan Global Cabinet
 • Apic Nessos
 • Watergenius Blue Line Basic

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zeveren minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zeveren.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1100 en €1725 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Zeveren.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Elektronische waterontharderBegint bij €920
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €125 op jaarbasis
MontagekostenV.a €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Zeveren?
De hardheid van het kraanwater in Zeveren ligt op 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zeveren.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie