Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wortegem-Petegem

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Wortegem-Petegem heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Wortegem-Petegem.
 • Hierdoor ontstaan situaties als bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid Wortegem-PetegemHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode9790
Gem. Gasverbruik M33.305 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Wortegem-Petegem

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en wit uitslaande wanden en tegels? Steeds meer mensen nemen een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Wortegem-Petegem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wortegem-Petegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Duurzame waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Wortegem-Petegem?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wortegem-Petegem. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wortegem-Petegem kent een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wortegem-Petegem

De waterhardheid van het water in Wortegem-Petegem is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-wortegem-petegem-9790

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Amysoft E-200
 • Delta Garona
 • Euro Combi compact 14
 • Judo MultiSoft 2P

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wortegem-Petegem reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wortegem-Petegem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €165 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2275 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €720 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1450 en €2125 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Wortegem-Petegem.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog vakmannen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Mechanische waterontharderBegint bij €820
Elektronische waterontharderVanaf €1150
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €105 p/jaar
MontageRond de €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Wortegem-Petegem?
De waterhardheid in Wortegem-Petegem is doorgaans 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wortegem-Petegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie