Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meigem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Meigem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je uitgebreide info aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Meigem.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalkaanslag en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MeigemHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Meigem

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en/of veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer Vlamingen nemen een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Deinze opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Meigem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Meigem?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Meigem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Meigem heeft een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Meigem

De waterhardheid van het drinkwater in Meigem is 19,60 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-meigem-9800

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • BWT Rondomat 100M
 • Apic Melite
 • Watercompany Ultrasoft 14

Zo werkt een waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meigem reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Meigem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €830 (zonder installatiewerk). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €2125 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Meigem.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog merken, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €65
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Elektronische waterontharderRond de €1010
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudBegint bij €135 per beurt
InstallatiekostenCirca €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Meigem?
De hardheid in Meigem komt uit op ong. 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Meigem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie