Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Borgloon

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 20,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Borgloon heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten tref je bruikbare informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 20,72 dH in Borgloon.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BorgloonHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M33.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4150 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Borgloon

Wil jij ook af van een erg droge huid en glascorrosie? Meer en meer Vlamingen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Borgloon opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Borgloon wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Borgloon?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Borgloon. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Borgloon ontvangt een waterhardheid van 20,72. Samengevat: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Borgloon

De waterhardheid van het leidingwater in Borgloon bedraagt circa 20,72 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-borgloon-3840

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Bayard Tenera 18
 • Delta Duplex unit

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Borgloon reduceert je de dH waarde van 20,72 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Borgloon.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1475 en €2025 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Borgloon.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Elektronische waterontharderV.a €960
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €120 p/jaar
InstallatiekostenCirca €225
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Borgloon?
De hardheid van het water in Borgloon ligt op 20,72 dH. De meting in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Borgloon.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie