Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hendrieken

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 20,72 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Hendrieken zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je belangrijke info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 20,72 dH in Hendrieken.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HendriekenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hendrieken

Heb je in huis last van huidirritaties en te veel schoonmaken? Veel huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Borgloon zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Hendrieken heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hendrieken?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hendrieken. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Hendrieken ontvangt een waterhardheid van 20,72. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hendrieken

De waterhardheid van het water in Hendrieken is 20,72 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hendrieken-3840

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Erie IQsoft Eco26
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Electric GXOF27KE
 • Remon Waterontharders Angara
 • Hydrotense Seduction 22

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hendrieken reduceer je de dH waarde van 20,72 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hendrieken.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €105 voor magnetische ontharders tot meer dan €1400 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €670, excl. installatie. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1450 en €1900 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Hendrieken.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel specialisten, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €960
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €100 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Hendrieken?
De hardheid van het kraanwater in Hendrieken ligt op 20,72 dH. De waarde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hendrieken.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie