Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Broekom

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 20,72 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Broekom leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,72 dH in Broekom.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als water met een vreemde smaak en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €300 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid BroekomFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Broekom

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat huishoudens plaatsen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Borgloon zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Broekom gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Broekom?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Broekom. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Broekom zit met een waterhardheid van 20,72. Samengevat: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Broekom

De waterhardheid van het leidingwater in Broekom bedraagt ongeveer 20,72 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-broekom-3840

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Puricom Stratos UFW15
 • Hydrotense StandAlone 8L

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Broekom reduceer je de dH waarde van 20,72 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Broekom.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €150 voor magnetische ontharders tot een slordige €1900 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €710, zonder installeren. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1600 en €1975 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Broekom.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel monteurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Elektrische waterontharderRond de €1200
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €85 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Broekom?
De waterhardheid in Broekom komt uit op ong. 20,72 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor kalkvrije leidingen en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Broekom.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie