Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kolmont

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kolmont resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je praktische info aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 20,72 dH in Kolmont.
 • Dit kan leiden tot problemen als geïrriteerde huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lager energieverbruik, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €245 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid KolmontWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kolmont

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groot deel van de Vlamingen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Borgloon kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Kolmont heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kolmont?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Kolmont. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kolmont kent een waterhardheid van 20,72. Dit houdt in Heel hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kolmont

De waterhardheid van het drinkwater in Kolmont is ongeveer 20,72 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-kolmont-3840

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva
 • Judo Quicksoft Uno

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kolmont verklein je de dH waarde van 20,72 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kolmont.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €700, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1375 en €1750 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Kolmont.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos merken, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Elektronische waterontharderRond de €900
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudV.a €155 per 12 maanden
InstallatieVanaf €150
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kolmont?
De waterhardheid in Kolmont ligt op 20,72 dH. De waarde in de provincie Limburg bedraagt 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kolmont.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie