Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hoepertingen

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,72 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Hoepertingen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website lees je nuttige info info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 20,72 dH in Hoepertingen.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €310 op jaarbasis.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid HoepertingenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hoepertingen

Heb je last van een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de Belgen installeren een betrouwbare waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Borgloon zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Hoepertingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoepertingen?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hoepertingen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hoepertingen kent een waterhardheid van 20,72. Concreet: Heel hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hoepertingen

De waterhardheid van het drinkwater in Hoepertingen ligt op ong. 20,72 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hoepertingen-3840

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Watts OneFlow
 • Remon Waterontharders Kama
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoepertingen verklein je de dH waarde van 20,72 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hoepertingen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €820 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1325 en €1750 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Hoepertingen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Waterontharder (mechanisch)C.a. €710
Elektronische waterontharderBegint bij €940
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €135 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €190
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Hoepertingen?
De hardheid van het kraanwater in Hoepertingen is om en nabij de 20,72 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hoepertingen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie