Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gotem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 20,72 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Gotem leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier tref je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 20,72 dH in Gotem.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €200 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid GotemTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Gotem

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen of wit uitslaande wanden en tegels? Steeds meer huishoudens bestellen een slimme waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Borgloon vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Gotem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Gotem?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Gotem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Gotem heeft een gemeten waterhardheid van 20,72. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Gotem

De waterhardheid van het drinkwater in Gotem bedraagt ongeveer 20,72 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gotem-3840

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos UFW25
 • Hydrotense Seduction 8

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gotem verklein je de dH waarde van 20,72 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gotem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot ruim €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €720, zonder installeren. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1300 en €1975 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Gotem.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en gratis vakmannen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Mechanische waterontharderVanaf €740
Elektronische waterontharderC.a. €1020
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €160 per beurt
InstallatiekostenRond de €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Gotem?
De hardheid in Gotem bedraagt 20,72 dH. De meting in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Zoals een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gotem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie