Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kuttekoven

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,72 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Kuttekoven zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs tref je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 20,72 dH in Kuttekoven.
 • Dit kan leiden tot onder andere veel schoonmaken en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid KuttekovenHoe werkt het?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kuttekoven

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Borgloon vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Kuttekoven was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kuttekoven?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kuttekoven. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Kuttekoven ontvangt een waterhardheid van 20,72. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Kuttekoven

De waterhardheid van het leidingwater in Kuttekoven bedraagt ongeveer 20,72 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kuttekoven-3840

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie Slimline Eco24
 • BWT AQA smart C
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Judo Quicksoft-C

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kuttekoven reduceer je de dH waarde van 20,72 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kuttekoven.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1850 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Kuttekoven.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Elektrische waterontharderV.a €1200
Regeneratiezout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €85 (jaarbasis)
InstallatieV.a €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Kuttekoven?
De hardheid in Kuttekoven schatten we op 20,72 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een minder droge huid, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kuttekoven.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie