Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kerniel

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 20,72 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Kerniel heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website lees je belangrijke info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 20,72 dH in Kerniel.
 • Dit is de oorsprong van onder andere slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €240 op jaarbasis.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KernielHoe gaat het in z’n werk?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kerniel

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal Vlamingen installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Borgloon kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Kerniel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kerniel?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kerniel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kerniel heeft een geschatte waterhardheid van 20,72. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Kerniel

De waterhardheid van het drinkwater in Kerniel ligt op ong. 20,72 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kerniel-3840

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco14
 • BWT AQA Perla Duo
 • 038waterontharder Compact 14
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Judo Quicksoft Duo

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kerniel reduceer je de dH waarde van 20,72 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kerniel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €650 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €1925 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Kerniel.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe supersnel specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderC.a. €860
Elektrische waterontharderVanaf €1200
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractV.a €130 per beurt
MontagekostenC.a. €270
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Kerniel?
De hardheid van het water in Kerniel ligt op 20,72 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kerniel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie