Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Haren

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,72 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Haren leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier check je belangrijke info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,72 dH in Haren.
 • Hierdoor ontstaan situaties als eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €315 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HarenTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Haren

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en kalkstrepen op ramen? Een groeiend aantal huishoudens kiezen een professionele waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Borgloon vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Haren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Haren?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Haren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Haren ontvangt een waterhardheid van 20,72. Dit houdt in Heel hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Haren

De waterhardheid van het drinkwater in Haren ligt op ong. 20,72 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-haren-3840

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie IQsoft Eco18
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Electrolux 18L
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Hydrotense Seduction 16

Zo werkt een waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haren verklein je de dH waarde van 20,72 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Haren.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1925 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten vanaf €800, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2025 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Haren.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel vakmannen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1040
Onthardingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenV.a €120 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Haren?
De hardheid van het water in Haren schatten we op 20,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haren.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie