Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bommershoven

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 20,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Bommershoven zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je belangrijke informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 20,72 dH in Bommershoven.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld droog haar na het douchen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €285 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BommershovenHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bommershoven

Heb jij genoeg van een erg droge huid en/of strepen op de ramen? Steeds meer woningeigenaren nemen een handige waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Borgloon vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Bommershoven hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bommershoven?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Bommershoven. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bommershoven heeft een gemeten waterhardheid van 20,72. Dit houdt in Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bommershoven

De waterhardheid van het leidingwater in Bommershoven bedraagt circa 20,72 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bommershoven-3840

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Puricom Stratos HE15
 • Hattem BLU B65

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bommershoven verlaag je de dH waarde van 20,72 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bommershoven.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €750, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1400 en €1975 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Bommershoven.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten vakmannen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1030
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €130 per 12 maanden
InstallatieRond de €260
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Bommershoven?
De waterhardheid in Bommershoven is plus minus 20,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bommershoven.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie