Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Riemst

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 20,16 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Riemst leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke info aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,16 dH in Riemst.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere kalkstrepen op ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid RiemstZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gem. Gasverbruik M33.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.6000 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Riemst

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep Belgen nemen een handige waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Riemst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Riemst gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Riemst?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Riemst. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Riemst zit met een waterhardheid van 20,16. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Riemst

De waterhardheid van het water in Riemst is ongeveer 20,16 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-riemst-3770

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Hydrotense Seduction 8
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Bayard Ecosoft 10
 • Delta Arenal

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Riemst verklein je de dH waarde van 20,16 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Riemst.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €120 voor magnetische ontharders tot wel €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €670, zonder installeren. Een goed systeem zit ergens tussen de €1575 en €1850 inclusief installatiewerk. In het volgende schema tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Riemst.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en vandaag nog installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Elektronische waterontharderCirca €1080
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudRond de €130 p/jaar
MontagekostenBegint bij €150
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Riemst?
De waterhardheid in Riemst bedraagt 20,16 dH. De waarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld middels regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Riemst.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie