Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gors-Opleeuw

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Gors-Opleeuw zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier tref je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 20,72 dH in Gors-Opleeuw.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als glascorrosie en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Gors-OpleeuwFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Gors-Opleeuw

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal Vlamingen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Borgloon kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Gors-Opleeuw was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gors-Opleeuw?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Gors-Opleeuw. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gors-Opleeuw ontvangt een waterhardheid van 20,72. Definitie: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Gors-Opleeuw

De waterhardheid van het water in Gors-Opleeuw is om en nabij de 20,72 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-gors-opleeuw-3840

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Ecowater ESM 42
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Puricom Stratos HE25
 • Hydrotense StandAlone 12L

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Gors-Opleeuw reduceer je de dH waarde van 20,72 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gors-Opleeuw.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €730 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1600 en €1800 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Gors-Opleeuw.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct modellen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €130
Mechanische waterontharderC.a. €700
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1010
Zout€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €85 per beurt
MontagekostenVanaf €180
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Gors-Opleeuw?
De hardheid van het water in Gors-Opleeuw is ongeveer 20,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gors-Opleeuw.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie