Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Groot-Loon

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 20,72 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Groot-Loon maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 20,72 dH in Groot-Loon.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals irritaties aan de huid en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Groot-LoonHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Groot-Loon

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en/of veel schoonmaakproducten nodig? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Borgloon opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Groot-Loon hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Groot-Loon?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Groot-Loon. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Groot-Loon kent een waterhardheid van 20,72. Samengevat: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Groot-Loon

De waterhardheid van het water in Groot-Loon bedraagt circa 20,72 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-groot-loon-3840

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie IQsoft Eco12
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense StandAlone 18L

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Groot-Loon voer je de dH waarde terug van 20,72 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €830.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Groot-Loon.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1625 en €2125 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Groot-Loon.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €690
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €900
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractCirca €80 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €190
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Groot-Loon?
De hardheid van het kraanwater in Groot-Loon is grofweg 20,72 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Groot-Loon.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie