Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Jesseren

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Jesseren leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,72 dH in Jesseren.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een irriterende huid en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid JesserenWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Jesseren

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat Vlamingen installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Borgloon vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Jesseren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Jesseren?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Jesseren. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Jesseren heeft een gemeten waterhardheid van 20,72. Samengevat: Heel hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Jesseren

De waterhardheid van het leidingwater in Jesseren bedraagt ongeveer 20,72 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-jesseren-3840

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life
 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Biosoft-C

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Jesseren reduceert je de dH waarde van 20,72 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Jesseren.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €135 voor magnetische ontharders tot wel €1800 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €750, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1400 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Jesseren.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Waterontharder (elektrisch)Circa €980
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €120 (jaarbasis)
MontageC.a. €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Jesseren?
De hardheid van het water in Jesseren bedraagt 20,72 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lagere stookkosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Jesseren.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie