Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bilzen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, bittere thee of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,04 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Bilzen resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs lees je praktische informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,04 dH in Bilzen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld strepen op de ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid BilzenHoe werkt het?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gem. Gasverbruik M33.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5950 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Bilzen

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters bestellen een handige waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Bilzen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Bilzen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bilzen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Bilzen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bilzen heeft een geschatte waterhardheid van 19,04. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Bilzen

De waterhardheid van het leidingwater in Bilzen is 19,04 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bilzen-3740

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Kinetico Sumo 2
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Culligan Medallist 915

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bilzen voer je de dH waarde terug van 19,04 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bilzen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers starten bij €710, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1200 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Bilzen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis merken, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €660
Elektronische waterontharderVanaf €1050
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenC.a. €80 per beurt
InstallatiekostenV.a €160
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Bilzen?
De waterhardheid in Bilzen is gemiddeld 19,04 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk aan een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bilzen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie