Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Voeren

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5,04 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Voeren heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5,04 dH in Voeren.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid VoerenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3790
Gem. Gasverbruik M33.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4000 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Voeren

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en/of minder lekker water uit de kraan? Steeds meer woningeigenaren plaatsen een slimme waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Voeren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Voeren wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Voeren?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Voeren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Voeren heeft een gemeten waterhardheid van 5,04. Dit staat voor Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Voeren

De waterhardheid van het water in Voeren bedraagt ongeveer 5,04 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-voeren-3790

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Bayard Ecosoft 15
 • Delta Domela

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Voeren reduceert je de dH waarde van 5,04 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Voeren.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €800 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1350 en €1875 incl. installatie. In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Voeren.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderRond de €730
Elektrische waterontharderBegint bij €900
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €105 per jaar
InstallatieC.a. €170
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Voeren?
De hardheid van het water in Voeren is circa 5,04 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Voeren.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie