Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Voort

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 20,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Voort zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie over de waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 20,72 dH in Voort.
 • Dit kan zorgen voor onder andere wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid VoortHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Voort

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Borgloon opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Voort heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Voort?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Voort. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Voort heeft een geschatte waterhardheid van 20,72. Dat betekent Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lagere energierekening, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Voort

De waterhardheid van het leidingwater in Voort is ongeveer 20,72 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-voort-3840

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Erie Softline Eco10
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Voort minimaliseer je de dH waarde van 20,72 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Voort.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2250 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten bij €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1300 en €2150 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Voort.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Mechanische waterontharderC.a. €870
Elektronische waterontharderC.a. €940
Reinigingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €80 op jaarbasis
MontagekostenV.a €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Voort?
De hardheid van het water in Voort ligt op 20,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Voort.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie