Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wellen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 25,77 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Wellen resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs lees je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 25,77 dH in Wellen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere droge haren na een douchebeurt en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €285 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WellenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode3830
Gem. Gasverbruik M33.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4100 kWh
Gem. Waterhardheid25,77 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wellen

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of te veel schoonmaken? Steeds meer Belgen installeren een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Wellen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wellen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wellen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Wellen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wellen heeft een gemeten waterhardheid van 25,77. Definitie: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Wellen

De waterhardheid van het leidingwater in Wellen is om en nabij de 25,77 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 25,77 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,39 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-wellen-3830

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Hydrotense Seduction 22
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Bayard Tenera 14
 • Delta Duplex duet

Zo werkt een waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wellen voer je de dH waarde terug van 25,77 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €910.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wellen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters starten bij €770 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1225 en €1700 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Wellen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk snel experts, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Waterontharder (elektrisch)Circa €990
Zout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €125 op jaarbasis
PlaatsingCirca €170
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Wellen?
De waterhardheid in Wellen komt uit op ong. 25,77 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. O.a. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wellen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie