Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Starnmeer

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Starnmeer heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website check je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Starnmeer.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid StarnmeerHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1488
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Starnmeer

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Alkmaar vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Starnmeer heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Starnmeer?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Starnmeer. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Starnmeer heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Starnmeer

De waterhardheid van het water in Starnmeer is 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-starnmeer-1488

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • North Star 40UD
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Aquarex IMP Pro 14
 • General electric GXOF18KE

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Starnmeer voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Starnmeer.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €135 voor magnetische ontharders tot meer dan €2150 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €850, excl. installatie. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Starnmeer.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €140
Mechanische waterontharderC.a. €730
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1160
Onthardingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €160 per jaar
InstallatieC.a. €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Starnmeer?
De hardheid in Starnmeer bedraagt 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Starnmeer.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie