Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stompetoren

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Stompetoren heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Stompetoren.
 • Hierdoor ontstaan situaties als koffie thee dat bitter smaakt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid StompetorenHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1840
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Stompetoren

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat Hollanders en Belgen installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Alkmaar vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Stompetoren hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stompetoren?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stompetoren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Stompetoren ontvangt een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Stompetoren

De waterhardheid van het leidingwater in Stompetoren bedraagt ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stompetoren-1840

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi compact 20
 • Puricom Stratos HE15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • North Star 17ED
 • Boshuis iQualQ Duo 200

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stompetoren reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Stompetoren.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €170 voor magnetische ontharders tot wel €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €850, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1750 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Stompetoren.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Mechanische waterontharderBegint bij €880
Waterontharder (elektronisch)V.a €1010
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractCirca €160 op jaarbasis
InstallatieC.a. €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Stompetoren?
De hardheid van het water in Stompetoren is circa 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Stompetoren.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie