Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidschermer

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Zuidschermer zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je bruikbare info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Zuidschermer.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZuidschermerWerkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1846
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zuidschermer

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen en veel schoonmaakwerk? Veel mensen plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Alkmaar opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zuidschermer hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zuidschermer?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zuidschermer. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor structureel lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zuidschermer heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zuidschermer

De waterhardheid van het drinkwater in Zuidschermer bedraagt circa 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zuidschermer-1846

Populaire merken en modellen

 • Euro Twin 10
 • Watercompany Softflow 9
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • BWT AQA viseo
 • Watergenius Blue Line Advance

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zuidschermer verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zuidschermer.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers starten bij €730, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1175 en €2175 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Zuidschermer.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Mechanische waterontharderV.a €860
Elektrische waterontharderBegint bij €1030
Zout€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €160 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Zuidschermer?
De hardheid van het kraanwater in Zuidschermer bedraagt 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zuidschermer.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie