Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Rijp

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in De Rijp resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in De Rijp.
 • Dit kan zorgen voor problemen als kalkaanslag en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid De RijpWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1483
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen De Rijp

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en/of kalkstrepen op ramen? Meer en meer Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Alkmaar zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in De Rijp wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in De Rijp?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in De Rijp. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • De Rijp heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in De Rijp

De waterhardheid van het water in De Rijp bedraagt ongeveer 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-de-rijp-1483

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • BWT Rondomat 100M
 • Delta Simplex compact
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Rijp reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in De Rijp.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €750 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1475 en €1975 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in De Rijp.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €750
Waterontharder (elektrisch)V.a €1130
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudCirca €85 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in De Rijp?
De hardheid van het leidingwater in De Rijp is doorgaans 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Rijp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie