Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudorp

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Oudorp heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier verzamel je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Oudorp.
 • Hierdoor ontstaan situaties als koffie thee dat bitter smaakt en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid OudorpZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1829
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oudorp

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Alkmaar kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oudorp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oudorp?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oudorp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oudorp zit met een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Oudorp

De waterhardheid van het leidingwater in Oudorp is ongeveer 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudorp-1829

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Euro Combi 25 Fleck
 • Watergenius HWS 2500
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • General electric GXOF18KE
 • BWT AQA Perla 20

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudorp minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oudorp.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €60 voor magnetische ontharders tot zo’n €1625 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €760 (zonder installatiewerk). Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2175 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Oudorp.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Waterontharder (elektronisch)Circa €1150
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €85 per jaar
InstallatiekostenRond de €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Oudorp?
De hardheid van het leidingwater in Oudorp bedraagt 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oudorp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager energieverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie