Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Driehuizen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Driehuizen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je praktische info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Driehuizen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld kalkstrepen op ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €210 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid DriehuizenTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1847
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Driehuizen

Heb je in huis last van huidirritaties en/of kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Alkmaar zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Driehuizen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Aanbieding waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Driehuizen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Driehuizen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Driehuizen zit met een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Driehuizen

De waterhardheid van het water in Driehuizen ligt op ong. 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-driehuizen-1847

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euro Twin 14
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Watergenius HWS 2500
 • 038waterontharder Compact 10

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Driehuizen reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Driehuizen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders tot ruim €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €800 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1550 en €1700 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Driehuizen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €160
Mechanische waterontharderV.a €690
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1070
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €150 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €230
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Driehuizen?
De waterhardheid in Driehuizen is circa 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Driehuizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie