Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oost-Graftdijk

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Oost-Graftdijk leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Oost-Graftdijk.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals slecht functionerende apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Oost-GraftdijkFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1487
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oost-Graftdijk

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Alkmaar vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oost-Graftdijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oost-Graftdijk?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oost-Graftdijk. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oost-Graftdijk ontvangt een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Oost-Graftdijk

De waterhardheid van het drinkwater in Oost-Graftdijk is om en nabij de 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oost-graftdijk-1487

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Century CWS 100V/UF
 • Puricom Stratos UFW15
 • Mooiwater Mini
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oost-Graftdijk reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oost-Graftdijk.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €165 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders zijn zo’n €670 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1900 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oost-Graftdijk.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct specialisten, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Waterontharder (elektronisch)V.a €960
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenRond de €85 (jaarbasis)
InstallatieRond de €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oost-Graftdijk?
De hardheid in Oost-Graftdijk is doorgaans 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oost-Graftdijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie