Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ursem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Ursem heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je handige informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Ursem.
 • Hierdoor ontstaan onder andere droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid UrsemHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1646
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ursem

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Alkmaar vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Ursem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ursem?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ursem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ursem heeft een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ursem

De waterhardheid van het water in Ursem is om en nabij de 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ursem-1646

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Culligan Medallist 910
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Culligan Global Cabinet
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ursem reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ursem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €730, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1525 en €2075 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ursem.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1130
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €115 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Ursem?
De waterhardheid in Ursem is om en nabij de 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ursem.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie