Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Markenbinnen

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Markenbinnen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal vind je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Markenbinnen.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid MarkenbinnenFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1536
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Markenbinnen

Heb je last van huidirritaties en/of strepen op je ruiten? Een groot deel van de huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Alkmaar opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Markenbinnen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Markenbinnen?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Markenbinnen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en je kleding blijft langer mooi. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Markenbinnen ontvangt een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Markenbinnen

De waterhardheid van het water in Markenbinnen bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-markenbinnen-1536

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Amysoft C-100
 • Euro Combi compact 30
 • Calex Calex 11
 • Bayard Ecosoft 10

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Markenbinnen reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Markenbinnen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €165 voor magnetische ontharders tot een slordige €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €840 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €1950 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Markenbinnen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en gratis installateurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Mechanische waterontharderV.a €840
Waterontharder (elektrisch)V.a €930
Zout€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €100 per beurt
MontageBegint bij €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Markenbinnen?
De hardheid in Markenbinnen is circa 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Markenbinnen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie