Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Graft

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Graft zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier check je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Graft.
 • Dit is de oorsprong van problemen als geïrriteerde huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid GraftHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1484
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Graft

Heb je last van een irriterende huid en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Alkmaar werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Graft hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Graft?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Graft. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Graft heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Graft

De waterhardheid van het water in Graft is ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-graft-1484

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Watergenius HWS 1500
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Euro Combi 10 Fleck

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Graft minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Graft.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor magnetische ontharders tot zo’n €2150 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €1900 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Graft.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €135
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Waterontharder (elektronisch)Circa €920
Reinigingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractCirca €90 op jaarbasis
MontagekostenCirca €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Graft?
De hardheid in Graft is grofweg 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Graft.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie