Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder West-Graftdijk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in West-Graftdijk resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs verzamel je bruikbare info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in West-Graftdijk.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droge haren na een douchebeurt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lagere energierekening, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €255 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid West-GraftdijkHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1486
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen West-Graftdijk

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat Hollanders en Belgen plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Alkmaar werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in West-Graftdijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in West-Graftdijk?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in West-Graftdijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • West-Graftdijk heeft een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in West-Graftdijk

De waterhardheid van het water in West-Graftdijk bedraagt ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-west-graftdijk-1486

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Digisoft EC-500
 • Mooiwater Mini
 • Bayard Tenera 22
 • BWT Aquadial softlife bio 20

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in West-Graftdijk reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in West-Graftdijk.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €670, zonder installeren. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2225 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in West-Graftdijk.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1180
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €155 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in West-Graftdijk?
De hardheid in West-Graftdijk schatten we op 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in West-Graftdijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie