Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oterleek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Oterleek zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Oterleek.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld kalkaanslag en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €340 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid OterleekWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1842
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oterleek

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Alkmaar opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oterleek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oterleek?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oterleek. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oterleek heeft een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oterleek

De waterhardheid van het water in Oterleek ligt op ong. 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oterleek-1842

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Euro Combi compact 25
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Mooiwater Compact
 • Remon Waterontharders Neva
 • Lubron Proline SXT2

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Oterleek minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oterleek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €660, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1600 en €1750 incl. installatie. In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Oterleek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel merken, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €95
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Reinigingszout€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €95 p/jaar
MontagekostenC.a. €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Oterleek?
De hardheid van het water in Oterleek is doorgaans 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oterleek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie