Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schermerhorn

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Schermerhorn heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website check je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Schermerhorn.
 • Dit is de oorsprong van situaties als strepen op je ruiten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SchermerhornZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1636
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Schermerhorn

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Alkmaar opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Schermerhorn heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Schermerhorn?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Schermerhorn. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Schermerhorn zit met een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Schermerhorn

De waterhardheid van het water in Schermerhorn bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-schermerhorn-1636

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Calex Calex 22L
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Kinetico Kube 15
 • Hydrotense Seduction 22
 • Bayard Tenera 14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schermerhorn verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Schermerhorn.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2225 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €2125 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Schermerhorn.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel specialisten, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Elektronische waterontharderVanaf €1080
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €135 per beurt
MontagekostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Schermerhorn?
De hardheid van het kraanwater in Schermerhorn is plus minus 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schermerhorn.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie