Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ameide

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Ameide maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Ameide.
 • Dit kan leiden tot onder andere huidirritaties en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid AmeideHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4233
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ameide

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en/of veel schoonmaakwerk? Flink wat huishoudens bestellen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Vijfheerenlanden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ameide gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Beste verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ameide?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ameide. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ameide ontvangt een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ameide

De waterhardheid van het water in Ameide is ongeveer 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ameide-4233

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Erie IQsoft Eco26
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Waterboss 900
 • Culligan Medallist 910
 • Delta Escalda

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ameide reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ameide.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €680 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1425 en €2200 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Ameide.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis vakmannen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €80
Mechanische waterontharderBegint bij €880
Elektronische waterontharderV.a €1160
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €135 op jaarbasis
MontageCirca €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Ameide?
De waterhardheid in Ameide schatten we op 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ameide.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie