Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schoonrewoerd

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Schoonrewoerd heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Schoonrewoerd.
 • Hierdoor ontstaan situaties als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €270 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid SchoonrewoerdWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4145
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Schoonrewoerd

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en extra zeep en shampoo nodig? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, zachter wasgoed en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Vijfheerenlanden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Schoonrewoerd hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Schoonrewoerd?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Schoonrewoerd. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Schoonrewoerd ontvangt een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. efficiëntere verwarming, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Schoonrewoerd

De waterhardheid van het leidingwater in Schoonrewoerd is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schoonrewoerd-4145

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Delta Rusela
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • SuperSoft SuperSoft
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Culligan Medallist 910

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schoonrewoerd minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schoonrewoerd.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €150 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1225 en €1900 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Schoonrewoerd.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen snel monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €135
Mechanische waterontharderCirca €840
Elektronische waterontharderC.a. €990
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €100 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Schoonrewoerd?
De hardheid van het water in Schoonrewoerd ligt op 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is doorgaans 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Schoonrewoerd.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie