Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Houten

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Houten heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Houten.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals onnodig veel zeepverbruik en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid HoutenHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3993
Gem. Gasverbruik M3950 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Houten

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat Hollanders en Belgen installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Houten kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Houten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Houten?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Houten. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Houten kent een waterhardheid van 6.20. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Houten

De waterhardheid van het water in Houten is 6.20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-houten-3993

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Ecowater ESM15 CE+
 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Calex Calex 15L
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Houten reduceer je de dH waarde van 6.20 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Houten.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2200 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €730, excl. installatie. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1450 en €1800 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Houten.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en direct specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €650
Elektronische waterontharderRond de €1140
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €160 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €170
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Houten?
De hardheid van het leidingwater in Houten is circa 6.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Houten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie