Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meerkerk

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Meerkerk heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je praktische informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Meerkerk.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droog haar na het douchen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €235 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid MeerkerkHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4231
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Meerkerk

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Vijfheerenlanden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Meerkerk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Meerkerk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Meerkerk. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Meerkerk heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Meerkerk

De waterhardheid van het leidingwater in Meerkerk is ongeveer 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-meerkerk-4231

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco18
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Erie Maxima Eco26
 • Apic Heracles junior
 • Ecowater Galaxy VDR20

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meerkerk voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Meerkerk.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2000 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1175 en €1925 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Meerkerk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel modellen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Mechanische waterontharderV.a €820
Waterontharder (elektrisch)V.a €930
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractCirca €115 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €200
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Meerkerk?
De hardheid van het water in Meerkerk komt uit op ong. 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht is om en nabij de 6.11 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor structureel lagere energiekosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Meerkerk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie